ISO9001 minőségirányítási rendszer

Posted by in Tudásbázis on 2022-09-20 Comments off

ISO9001:2015 minőségirányítási rendszer

Cégünk ISO9001-es tanúsítvánnyal rendelkezik az alkatrészek nyomtatott áramkörökbe történő beültetése terén. A minőségirányítási rendszer működtetését azért tartjuk fontosnak, hogy a munkafolyamataink során minden fontos lépést dokumentáljunk és vissza tudjunk ellenőrizni, szükség esetén azokon javítani és változtatni.

Ez a magasfokú ellenőrzés és dokumentálás lehetővé teszi, hogy a végtermékben előforduló hibák számát minimálisra csökkentsük. A minőségirányítási rendszerünkkel kapcsolatos kérdéseket szívesen fogadjuk, ügyfeleink részére akár be is mutatjuk a folyamatainkat telephelyünkön.

ISO9001_NYAKARUHAZ

Miért jó ez Önnek, mint ügyfelnek?

Olyan cégeknél, ahol nincsen valamilyen minőségirányítási rendszer, általában a folyamatok sincsenek leírva, dokumentálva. A munkatársak megszokás alapján végzik el a feladatokat, és ha pl. egy szabadságra ment kollégát kell valakinek helyettesíteni, akkor máris fennáll a veszélye, hogy az adott folyamat nem a “megszokott” módon megy majd végbe, ezzel hibalehetőségek sorát előidézve.

Nem beszélve arról, hogy mindannyian emberek vagyunk, és bármikor, bármelyik nap hibázhatunk.

Ha Ön olyan vállalkozástól rendel egy terméket, ahol a cég működésének folyamata nincsen egyértelműen kidolgozva, és nincsenek ellenőrzési pontok beiktatva, akkor csak idő kérdése, hogy mikor fog hibás terméket kapni. Ez pedig igen kellemetlen akár sok millió Forint értékű alkatrészekkel teleültetett panelek esetében. 

Cégünknél az alkatrész beültetés teljes folyamata dokumentált a megrendeléstől a panelek kiszállításáig, és minden ellenőrzési pontot elektronikusan dokumentálunk, melyek bármikor visszakereshetők.

Online rendszerünk automatikusan rögzíti, hogy mely munkatársunk milyen folyamatot végzett el, mikor, és annak mi lett az eredménye. Ebbe beleértjük a gépi optikai ellenőrzések eredményét is, teljes képi dokumentációval.

Tehát a minőségirányítási rendszerünk működtetésével biztosítani tudjuk arról, hogy minden megrendelése esetén ugyanazokon a kiforrott folyamatokon keresztül fogjuk végrehajtani paneljainak beültetését, és minden egyes lépést visszakereshetően dokumentálunk, függetlenül attól, hogy azt mely munkatársaink végezték el.

Az ISO9001:2015 tanúsítvány nem csak egy “papír”, hanem biztosíték a mindig azonos folyamatokra.